Німеччина замовила 17 систем ППО IRIS-T для України

Німеччина замовила 17 систем ППО IRIS-T для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту на військову базу неподалік міста Кіль у середу, 4 вересня, підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T різної конфігурації для Бундесверу та українських Збройних Сил. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву Олафа Шольца.

Під час візиту на військову базу у місті Кіль. Йдеться про вісім систем середньої (SLM) та дев'ять - малої (SLS) дальності. Чотири системи SLM і три SLS уже перебувають в Україні.

"Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється", – підкреслив німецький канцлер.

Німецький канцлер заявив, що ці системи допомогли збити понад 250 російських ракет, дронів і безпілотників і врятувати багато життів. Чотири з них – по дві середньої та малої дальності – будуть відправлені до кінця цього року, а решта – з наступного, пообіцяв він.

 

Нагадаємо, у Київській, Харківській та Донецькій областях триває ліквідація пожеж в екосистемах. Про це повідомили в ДСНС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, завдяки зусиллям волонтерів організації Save Ukraine вдалося повернути ще одну українську родину з тимчасово окупованої частини Херсонщини на підконтрольну уряду територію. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

 

Головне