Німеччина виділить ще 50 мільйонів євро для відновлення енергетики України

Німеччина виділить ще 50 мільйонів євро для відновлення енергетики України

Німеччина зробить новий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 50 мільйонів євро. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Загальна сума внеску ФРН до Фонду складе понад 275 мільйонів євро, що є найбільшим внеском спонсорів до Фонду.

"За результатами Міжнародної конференції з відновлення України у Берліні Німеччина зробить новий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 50 мільйонів євро. Це найбільший внесок до Фонду, в якому на сьогодні вже акумульовано понад 545 мільйонів євро. Таким чином загальна сума внеску країни до Фонду складе понад 275 мільйонів євро", - йдеться в повідомленні.

Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив, що дана допомога є надзвичайно важливою для нас. Відповідні кошти спрямовуються на закупівлю енергетичного обладнання, яке росія руйнує своїми регулярними атаками на наші об’єкти.

З березня 2022 року Україна отримала від Німеччини 120 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору вагою понад 1670 тонн.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що дуже важливим питанням є відновлення всіх енергетичних обʼєктів до зими цього року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, начальник Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки наказав призначити службове розслідування щодо смерті військовозобовʼязаного. 

Головне