Німеччина поставила Україні два комплекса ППО IRIS-T

Німеччина поставила Україні два комплекса ППО IRIS-T

Німеччина передала Україні нові протиповітряні системи IRIS-T SLM та SLS. Крім вже переданих систем Берлін планує поставити Києву додаткові ЗРК, БМП, танки та тисячі артилерійських снарядів

Про це повідомив керівник спецштабу у справах України Бундесверу Крістіан Фройдінг в інтервью RND.

Керівник спецштабу підтвердив, що Німеччина поставила дві нові зенітні системи IRIS-T SLM і SLS лише за останній тиждень. 

“Ми виконуємо послуги на високому рівні і будемо підтримувати цей високий рівень” , - зазначив він.

У планах Німеччини на цей рік передача ще двох зенітних систем, бойові машин піхоти, основних бойових танків та значної кількості артилерійських боєприпасів.

Довідка.

IRIS-T SLM (Surface-Launched Medium Range) – це система середньомасштабної повітряної оборони, призначена для знищення різноманітних повітряних цілей, таких як безпілотники, літаки та крилаті ракети. 

IRIS-T SLS (Surface-Launched Short Range) – це скорочена версія системи IRIS-T, яка також призначена для забезпечення повітряної оборони на коротких дистанціях.

Як писали “Ми-Україна” раніше, виробництво російського винищувача-невидимки Су-57, який у НАТО називають “Felon”, опинилося під загрозою через західні санкції, що призупинили постачання критичних електронних компонентів.

Головне