Німеччина передасть Україні третю систему Patriot, а також установки IRIS-T і Gepard

Німеччина передасть Україні третю систему Patriot, а також установки IRIS-T і Gepard

Протягом наступних місяців Німеччина передасть Україні третю систему ППО Patriot, а також установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати німецьку ініціативу зі збільшення спроможності української ППО "усім, чи можна".

Шольц закликав присутніх світових лідерів всіляко підтримати ініціативу зі збільшення спроможностей української ППО: "Тому що найкраща відбудова — та, яка не мусить бути зреалізована".

На майбутній зустрічі "Великої сімки" виступатиме за "далекосяжні та довгострокові зобов’язання для України".

Зеленський наголосив, що зараз Україні потрібні додатково щонайменше сім систем Patriot, щоб закрити основні міста України та зменшити можливість росії атакувати цивільні міста ракетами й керованими авіабомбами.

Нагадаємо, рятувальники виявили уламки літака, на борту якого перебував віцепрезидент Малаві Саулос Чиліма та ще дев'ятеро осіб, які його супроводжували. Усі вони загинули, пише WION.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Запорізькій області Служба безпеки України затримали колаборантів, які збиралися передати геолокацію цехів публічного акціонерного товариства “Мотор Січ” та ще одного машинобудівного заводу. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Головне