Німеччина передасть Україні гуманітарну допомогу на €60 млн, - Бербок

Німеччина передасть Україні гуманітарну допомогу на €60 млн, - Бербок

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок оголосила про надання Україні гуманітарної допомоги на суму 60 мільйонів євро.

Про це вона повідомила під час трансляції Єврокомісії.

"Ми прагнемо миру, а для його забезпечення необхідно підтримати Україну в усіх напрямках. По-перше, забезпечити її здатність захищати себе та своїх громадян. По-друге, зміцнити економіку через майбутню конференцію з відновлення. І, по-третє, надати подальшу гуманітарну допомогу в розмірі 60 мільйонів євро, особливо для східної України від федерального уряду", - зазначила Бербок.

Вона підкреслила важливість повної підтримки України в критичний час.

Бербок також зазначила, що Німеччина разом із міжнародними організаціями надасть ще більше гуманітарної допомоги для східної України.

"Ми ще раз переконалися, що російський терор спрямований безпосередньо на людей та їхнє повсякденне життя в Україні, атакуючи торгові центри та господарські магазини з метою вбивства та поширення страху і терору", - додала міністр.

Напередодні президент Франції Еммануель Макрон застеріг світ від послаблення підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ДБР викрило посадовця Приморського районного ТЦК та СП Одеси, якого підозрюють в організації масштабної схеми заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації.

Головне