Німеччина передала Києву третю ЗРК Patriot, вона вже в Україні

Німеччина передала Києву третю ЗРК Patriot, вона вже в Україні

В Україну вже прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини, який Києву пообіцяли в середині червня. Про це  повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

"Patriot посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, безпілотників та ракет. Український екіпаж системи за останні місяці успішно пройшов відповідну підготовку в Німеччині", — написав Єгер.

Уряд Німеччини досі офіційно не анонсував передачу третього комплексу Patriot Україні.

У останньому пакеті військової допомоги, про який було оголошено 14 червня, Берлін зобов'язався надати зенітно-ракетні системи IRIS-T SLM середнього радіусу дії та IRIS-T SLS малого радіусу.

Цей пакет також включав засоби протиповітряної оборони, системи HIMARS та бронетехніку. Щодо Patriot, то очікувалось, що рішення про його передачу буде прийнято пізніше.

Нагадаємо, російські терористи обстріляли 13 областей України під удари потрапили більше сотні населених пунктів. Про це повідомляє Military Media Center.

Як писали "Ми-Україна" раніше, візит прем'єр-міністра Віктора Орбана до Москви відбувається винятково в рамках двосторонніх відносин між Угорщиною та росією, а не головування у Раді ЄС. Про це повідомили в офіційній заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

 

Головне