Німеччина не змінюватиме рішення щодо ударів у глиб рф, - Шольц

Німеччина не змінюватиме рішення щодо ударів у глиб рф, - Шольц

Німеччина не вживатиме заходів, які можуть призвести до прямого конфлікту з росією, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції в Берліні, повідомляє Укрінформу.

“Ми ухвалюємо рішення так, щоб уникнути ескалації та не допустити перетворення війни між росією та Україною на конфлікт між росією та НАТО”, - зазначив Шольц, коментуючи типи зброї, які Німеччина передає Україні.

Шольц підкреслив, що Німеччина не планує змінювати своє рішення щодо відмови у передачі далекобійних ракет Україні та заборони на використання німецької зброї для ударів вглиб російській території.

Він пояснив, що часткове зняття заборони пов'язане з необхідністю швидко реагувати на наступ російських військ на Харківському напрямку та не дозволити росії використовувати кордон як захисну ширму для масованих атак на велике українське місто.

“Ми дуже чітко заявили: ми не будемо нашими літаками, ракетами обстрілювати росію, ми також не будемо посилати наших солдатів”, - підкреслив Шольц.

Канцлер також заявив, що Німеччина готова підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, але при цьому наголосив на важливості підтримки мирних процесів. 

Він згадав про підтримку пропозиції Президента України Володимира Зеленського щодо проведення наступного Саміту миру, запросивши представників рф.

“Не впевнений, що росіяни приїдуть, але всі зусилля корисні”, - зауважив канцлер. 

Шольц зазначив, що не вважає безумовну капітуляцію України умовою для встановлення миру, назвавши це “гаслами популістів”.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський провів зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні.

Головне