Німеччина наразі не постачатиме Україні ракети Taurus

Німеччина наразі не постачатиме Україні ракети Taurus

Німеччина наразі не постачатиме Україні далекобійні ракети Taurus. Про це в інтервʼю Європейській правді заявив посол ФРН в Україні Мартін Єґер.

“На даний момент не буде постачання ракет Taurus в Україну. На мою думку, Федеральний уряд та канцлер Німеччини дуже чітко дали це зрозуміти. Ми поінформували про це рішення також український уряд, причому детально поінформували. Наразі це все, що я можу сказати публічно з цього приводу”, - зазначив він.

Єґер додав, що Німеччина надасть Україні додатковий пакета військової допомоги на один мільярд євро. До пакета увійдуть системи протиповітряної оборони Patriot і ІRIS-T.

"До нього увійдуть також дійсно важливі складові, що допоможуть зміцнити вашу протиповітряну оборону. До речі, сьогодні Німеччина – можливо, якщо не враховувати США – є провідною країною, що інвестує у вашу ППО" - наголосив посол.

Нагадаємо, що глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що США продовжать постачання далекобійних ракет ATACMS на постійній основі

Як писав "Ми-Україна" раніше, активісти в Німеччині збирають підписи під петицією із закликом до влади передати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Головне