Німеччина найближчим часом обмежить допомогу Україні

Німеччина найближчим часом обмежить допомогу Україні

Німеччина обмежить допомогу Україні найближчим часом — доставлять тільки вже затверджену допомогу. Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAS).

Міністр фінансів Крістіан Лінднер ще 5 серпня поінформував міністра оборони Бориса Пісторіуса, що Україні буде асигнована лише та допомога, яка уже була затверджена, жодні інші заявки не будуть схвалені.

"Наразі ми віддали 5% наших Леопардів-2 і 0% наших Фухсів. Ми можемо більше - тим паче, що ми замовили 123 "Леопарди-2" і стоїмо перед рішенням щодо "Фухсів". Наша допомога має вирішальне значення в боротьбі з агресивною війною Путіна", — сказав він.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в пресі, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер на початку серпня повідомив міністра оборони Бориса Пісторіуса про припинення додаткового фінансування військової допомоги Україні. Надалі планується надавати лише раніше затверджену підтримку.

Як повідомляє Deutsche Welle, німецький уряд розглядає альтернативні джерела фінансування військової допомоги Україні. Зокрема, пропонується використовувати заморожені активи російського центробанку замість прямих виплат з федерального бюджету.

За даними FAS, канцлер Шольц та міністр Лінднер сподіваються, що ці кошти зможуть покрити значну частину військових потреб України. Проте, як зазначив член бюджетного комітету Бундестагу Андреас Шварц, юридична можливість та терміни реалізації такого підходу ще потребують вивчення.

Нагадаємо, за фактом ймовірної страти українського військового відкрите розслідування. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кіберпідрозділ ГУР Міноборони України спільно з хакерами ВО Team здійснили успішну атаку на інфраструктуру провайдера "Вега" в Челябінській області рф. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Головне