Німеччина надішле в Україну шість гелікоптерів з власного військового інвентарю

Німеччина надішле в Україну шість гелікоптерів з власного військового інвентарю

Німеччина вперше вирішила надіслати в Україну шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 з власного військового інвентарю. Про це повідомив суспільний радіомовник Deutschlandfunk.

Як відомо, про таке рішення заявив очільник Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус за підсумками засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" у вівторок, 23 січня.

Україна отримає шість таких гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин. Крім того, Німеччина має намір забезпечити навчання українських військових на цих гелікоптерах.

За словами Бориса Пісторіуса, Sea King є перевіреним та надійним гелікоптером. Він зможе допомогти українським військам у багатьох діях від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Німеччина вперше оголосила про подібну допомогу Збройним силам України.

Водночас німецький міністр оборони зазначив, що для захисту українців та цивільної інфраструктури в Україні пріоритетом залишається передача ППО. Також партнерам потрібна більша швидкість у виробництві зброї.

Наразі, як повідомили в Міноборони ФРН, військова допомога з боку Німеччини з початку повномасштабної війни росії проти України склала близько 6 млрд євро.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у вівторок, 23 січня, розпочалося онлайн-засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Українську делегацію на зустрічі очолив міністр оборони України Рустем Умєров. На зустрічі Рустем Умєров наголосив, що наразі вкрай важливо нарощувати довгострокові пакети військової допомоги України.

Головне