Німеччина надасть Україна 70 мільйонів євро на відбудову енергетики

Німеччина надасть Україна 70 мільйонів євро на відбудову енергетики

Бюджетний комітет Німеччини схвалив новий пакет допомоги для української енергетичної галузі на суму 70 мільйонів євро. Про це повідомило Міністерство економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

Кошти спрямують на забезпечення українських міст і сіл автономними джерелами енергії. Зокрема, планується встановлення малих теплоелектростанцій, котелень, генераторів та сонячних систем. Особливу увагу приділятимуть об'єктам соціальної інфраструктури - громадським центрам, лікарням, школам та іншим установам.

Свенья Шульце, федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Німеччини, підкреслила важливість децентралізованого підходу до відновлення енергопостачання. За її словами, це ускладнить спроби росії знищити енергетичну інфраструктуру України.

Допомогу отримають передусім громади, які зазнали значних пошкоджень енергетичних об'єктів внаслідок російських атак. Пріоритет надаватиметься населеним пунктам, які прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, Пентагон оголосив про виділення чергового, 66-го траншу військової допомоги Україні вартістю 375 мільйонів доларів. Цей пакет спрямований на задоволення нагальних потреб України у протистоянні російській агресії. Про це повідомили на сайті Пентагону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) становлять серйозний виклик для українських операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Отченаш, командир екіпажу БПЛА "Кара небесна" 4 бригади оперативного призначення "Рубіж".

Головне