Німеччина має намір вдвічі скоротити військову допомогу Україні у 2025 році, - Reuters

Німеччина має намір вдвічі скоротити військову допомогу Україні у 2025 році, - Reuters

Уряд Німеччини має намір затвердити фінансовий план на 2025 рік, кабмін розраховує, що потужне економічне зростання допоможе зменшити дефіцит бюджету, який наразі оцінюється у 17 мільярдів євро. Про це повідомило видання Reuters.

Хоча Німеччині, найпотужнішій економіці єврозони, вдалося уникнути рецесії на початку року, темпи її зростання виявилися нижчими за прогнозовані. Наразі німецький уряд, подібно до урядів Великобританії та Франції, докладає значних зусиль для подолання бюджетного дефіциту.

Згідно з проектом бюджету, який потрапив до агентства Reuters, фінансова підтримка України з боку Німеччини у наступному році зазнає суттєвого скорочення.

Планується, що обсяг військової допомоги зменшиться вдвічі - з приблизно 8 мільярдів євро у 2024 році до 4 мільярдів євро у наступному році.

Нагадаємо, за даними на ранок 17 липня, вже тиждень - починаючи з 10 числа - російські військові кораблі, здатні нести крилаті ракети "Калібр", не виходили на бойове чергування в акваторії Чорного та Азовського морів. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить Україні 200 мільйонів євро для НАК "Нафтогаз України". Кошти підуть для створення стратегічних резервів природного газу та зміцнення енергетичної безпеки країни.

Головне