Німеччина має бути готова до війни з рф до 2029 року, - Пісторіус

Німеччина має бути готова до війни з рф до 2029 року, - Пісторіус

Федеральний міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що до 2029 року його країні потрібно бути готовою до можливої війни з росією.

Про це він сказав під час урядових слухань у Бундестазі.

Водночас, за його словами, його країна не має наміру втручатися у конфлікт в Україні.

Міністр заявив, що росія вже давно перейшла на військову економіку та продовжує озброюватися, а успіхи на фронті в Україні можуть обійтися Заходу дорого.

"Ми не маємо права нехтувати нашою обороною. Путінська військова економіка працює над підготовкою до наступного конфлікту. До 2029 року ми повинні бути готові до оборони і вжити заходів до залякування, щоб запобігти найжахливішому", - заявив він.

Пісторіус підкреслив необхідність збільшення оборонних витрат, вказавши, що бюджет Міністерства оборони має зрости на 6,5-7 мільярдів євро наступного року.

Крім того, міністр пообіцяв подати на розгляд парламенту свої пропозиції щодо реформи призову, зокрема, часткового повернення загального військового обов'язку у Німеччині.

За словами міністра оборони Німеччини, російське вторгнення в Україну порушує міжнародне право, є посяганням на наш мир у Європі та в усьому світі.

"Зрештою, росія також становить загрозу для Грузії, Молдови і, зрештою, для НАТО. Тому ми повинні продовжувати підтримувати Україну, пані та панове. Припинення нашої підтримки матиме фатальні наслідки, зокрема, але не тільки, для української ППО", - наголосив Пісторіус.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна та Китай провели політичні консультації, в яких взяли участь перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга та заступник міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдун.

Головне