Німеччина дозволила Україні бити по території рф

Німеччина дозволила Україні бити по території рф

Федеральний уряд Німеччини дозволив Україні застосовувати німецьку зброю для ударів по об'єктах на території росії.

Про це повідомляє Tagesschau, посилаючись на заяву урядового речника Штеффена Хебештрайта.

За інформацією видання, Німеччина ухвалила це рішення, наслідуючи приклад США, а також через нещодавнє посилення російських атак у прикордонній зоні Харківської області.

В уряді Німеччини підкреслили, що Україна має право на захист від атак відповідно до міжнародного права, зокрема в Харківській області.

"Україна може використовувати зброю, поставлену для цієї мети, згідно з міжнародними правовими зобов'язаннями, включаючи ту, що постачається нами," - зазначив Хебештрайт.

Варто зауважити, що головні союзники України – Велика Британія, США, Німеччина, Франція – дійшли до спільного рішення та погодили  політику щодо західного озброєння.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив про новий пакет військової допомоги для України на суму 500 мільйонів євро. Туди увійшли запчастини для артилерійських стволів та танків "Леопард". Також у пакет увійдуть 18 колісних гаубиць та боєприпаси.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон офіційно уклали угоду про співпрацю в галузі безпеки між двома країнами.

Головне