Німеччина додасть у фонд Україна-НАТО ще 11,5 млн євро, - Анналена Бербок

Німеччина додасть у фонд Україна-НАТО ще 11,5 млн євро, - Анналена Бербок

Німеччина додасть у фонд Україна-НАТО ще 11,5 мільйонів євро. Про це повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

Голова МЗС ФРН зазначила, Рада Україна - НАТО стане рушійною силою, яка наблизить Україну до НАТО.

"Стандарти НАТО, планування сил і засобів та реформування збройних сил є центральними у цьому процесі. Німеччина робить додатковий внесок у розмірі 11,5 млн євро до Цільового фонду Україна-НАТО", - зазначила Бербок у соцмережі X.

Бербок наголосила на важливості підтримки України на її шляху до ЄС і НАТО.

"Наразі увага до України зникає з поля зору громадськості, і це прикро. Атаки з боку Росії на цивільну інфраструктуру зараз важчі, ніж будь-коли. Ось чому ми всі повинні працювати над тим, щоб продовжувати зміцнювати зимовий захисний щит для України", - заявила Бербок.

Нагадаємо, США ведуть переговори з Грецією про закупівлю снарядів для України. 

Штати планують закупити 50 000 снарядів калібру 105 мм, 20 000 калібру 155 мм і 5 000 снарядів калібру 203 мм. Всі ці боєприпаси планується передати Україні.

Загальна ціна, про яку домовляється грецька сторона, становить 47 мільйонів доларів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Одеси взяв участь у нараді з ліквідації наслідків негоди в Україні. Він доручив прискорити процес відновлення електропостачання.

Нарада об'єднала рятувальників, комунальників, поліцейських та національну гвардію, які активно залучилися до ліквідації наслідків негоди. Президент також зазначив, що вже надано допомогу водіям і пасажирам автомобілів, що застрягли на дорогах через негоду.

Головне