Ніхто з паліїв авто військових не отримав від замовників обіцяних грошей — поліція

Ніхто з паліїв авто військових не отримав від замовників обіцяних грошей — поліція

У Києві та по всій Україні зафіксовано понад 200 випадків підпалів автомобілів військовослужбовців, близько чверті з яких скоєні неповнолітніми. Про це повідомив очільник поліції Києва Дмитро Шумейко.

За словами Шумейка, російські спецслужби через соціальні мережі вербують українців, переважно молодь, пропонуючи їм від 600 до кількох тисяч доларів за підпали. Однак жоден із завербованих не отримав обіцяної суми повністю. Після виконання "завдання" зловмисників починають шантажувати погрозами передати інформацію про них українській поліції.

Поліція закликає громадян бути пильними та повідомляти про підозрілих осіб, які тривалий час перебувають поблизу припаркованих автомобілів військових або фотографують їх. Шумейко радить негайно телефонувати на номери 102 або 112 у разі виявлення такої активності.

Правоохоронці також звернулися до військовослужбовців та волонтерів з проханням уникати розміщення на автомобілях позначок, які можуть ідентифікувати їх як військові. За можливості рекомендується залишати транспортні засоби на охоронюваних стоянках, закритих паркінгах або в гаражах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 14 вересня Україна зазнала масштабної атаки безпілотників. Ворог запустив понад 70 дронів-камікадзе "Шахед" по всій території країни. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Головне