Нідерланди замовили для України САУ DITA, - Міноборони країни

Нідерланди замовили для України САУ DITA, - Міноборони країни

Нідерланди замовили для відправки в Україну дев'ять самохідних артилерійських установок DITA. САУ постачають два виробники зброї з Чехії.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів. Як зазначається, гаубиця DITA є сучасною системою вогню, яка здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів.

"Україна має велику потребу в цій зброї. Саме тому Нідерланди нещодавно замовили дев'ять одиниць для цієї країни", - йдеться в заяві.

Гаубиці є частиною великого замовлення Нідерландів для України, що постачають два виробники зброї в Чехії.

У нідерландському оборонному відомстві також розповіли, що у вівторок, 27 лютого, у Чехії з візитом побував командувач Збройних сил країни генерал Онно Айхельсхайм. Він оглянув радіолокаційну систему VERA-NG.

"Ця пасивна система спостереження може виявляти повітряні, морські та наземні цілі", - розповіли в Міноборони.

Крім того, як додали у відомстві, підтримка України залишається найвищим пріоритетом для Нідерландів. Напередодні Нідерланди також замовили в Чехії 100 зенітних установок МР-2 і разом із США і Данією модернізацію 100 бойових танків Т-72. Після перевірки зброя відправиться в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нідерланди виділяють 100 млн євро на закупівлю артилерійських снарядів для українських захисників. Нідерланди і надалі підтримуватимуть Україну щонайменше протягом наступних 10 років, заявив прем’єр-міністр країни Марк Рютте.

Головне