Нідерланди приєдналися до ІТ-коаліції, яка надає підтримку ЗСУ у сфері кібербезпеки, — Міноборони

Нідерланди приєдналися до ІТ-коаліції, яка надає підтримку ЗСУ у сфері кібербезпеки, — Міноборони

Нідерланди приєдналися до ІТ-коаліції, яка надає підтримку ЗСУ у сфері кібербезпеки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

"На засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" до ІТ-коаліції приєдналася ще одна країна - Нідерланди. Новий учасник коаліції вже зробив внесок у розмірі 10 мільйонів євро", - повідомили в Міноборони.

Окремо від Нідерландів, Данія в ході роботи Контактної групи виділила 91 мільйон данських крон (понад 12 мільйонів євро) на кіберзахист України у межах ІТ-коаліції.

"Технології можуть допомогти перетворити позиційну війну на маневрену. ІТ-коаліція покликана забезпечити необхідну цифрову основу для розгортання будь-яких нових технологічних рішень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна та всесвіт вшановують Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту 27 січня. Президент Володимир Зеленський закликав пригадувати страшну трагедію.

Відповідне звернення голова держави опублікував у Telegram.

Як писали "Ми-Україна" раніше, між Україною і Польщею вже розпочався обмін листами на технічному рівні щодо експортних ліцензій.

"На технічному рівні обмін листами вже розпочався, після того, як у вересні 2023 року Єврокомісія скасувала обмеження на ввезення чотирьох культур: пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи до 5 країн, в тому числі й Польщі. Україна ще тоді, у вересні 2023 року запропонувала альтернативний варіант і ухвалила рішення про готовність ліцензувати експорт цих 4 культур", — розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

 

Головне