Нідерланди передали Україні вісім незаконно вивезених артефактів

Нідерланди передали Україні вісім незаконно вивезених артефактів

Нідерланди сьогодні, 20 березня, передали посольству України 8 цінних археологічних артефактів, які раніше незаконно вивезли з українських територій. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Це наконечники списів і стріл з різних археологічних культур і регіонів України, що датуються періодами від римських часів до Середньовіччя.

Предмети, ймовірно, незаконно вивезли. Згодом експерти Національного музею історії України підтвердили цей висновок, й Інспекція взяла предмети під охорону. 

Мінкульт заявляв, що ці предмети археології є культурними цінностями України. Вони мають історичне, наукове, етнографічне значення для держави. 

Нагадаємо, комітет ВР із питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування підтримав перейменування низки населених пунктів України. Про це повідомив нардеп Роман Лозинський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський запросив учасників третього Саміту за демократію взяти участь в інавгураційному Глобальному саміті миру у Швейцарії. Про це повідомило офіційне його інтернет-представництво.

Головне