Нідерланди передали Силам оборони України польові госпіталі та медеваки

Нідерланди передали Силам оборони України польові госпіталі та медеваки

Нідерланди передали Силам оборони України три модульні польові госпіталі Role 2 та шість автомобілей медичної евакуації Toyota Land Cruiser.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як зазначається, майно та техніку медичного призначення за підтримку уряду Нідерландів передала нідерландська компанія-виробник "Hospitainer".

Вони передали модулі мобільних шпиталів (Роль 2 Е (розширена) на 36 госпітальних ліжок), які добре пристосовані для використання у холодний період року і мають кращі можливості для розташування медичного персоналу та пацієнтів.

Начальник поліклініки одного з госпіталів ДПСУ Дмитро Лайтан розповів, що це медичне обладнання спеціального призначення має збільшену кількість ліжок.

"Також, важливою технічною складовою є включення в це обладнання нових кондиціонерів, які мають активний спосіб вентиляції, в попередніх моделях такого не було. Крім того, новим і важливим елементом є блок для медичного персоналу. І ще, вдосконалений мобільний госпіталь можна використовувати як стабілізаційний пункт, що є вкрай важливим в наданні медичної допомоги для збереження золотої години життя пацієнта", - зазначив Лайтан.

Україна ще з липня 2023 року змогла отримати від Нідерландів 18 автівок Toyota Land Cruiser, 10 модульних польових госпіталів Role 1, п'ять модульних польових госпіталів Role 2, п'ять рефрижераторних автівок, один стоматологічний модуль та близько 90 кубометрів медичних витратних матеріалів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 24 листопада, поспілкувався телефоном з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Головне