Нідерланди передадуть безпілотники Україні вартістю €42,6 млн

Нідерланди передадуть безпілотники Україні вартістю €42,6 млн

Міністерство оборони Нідерландів оголосило про закупівлю для України розвідувальних безпілотників загальною вартістю 42,6 мільйонів євро.

Про це повідомляє пресслужба МО країни на офіційному сайті. 

За їхньою інформацією, ця закупівля є першим кроком з виконання плану щодо безпілотників для України, про який міністр Рубен Брекельманс оголосив під час останнього візиту в Україну.

“Неозброєні дрони ISR можуть літати тривалий час і далеко. Вони використовуються для отримання інформації в реальному часі з поля бою, збору розвідданих і спостереження. Україна вкрай потребує таких типів безпілотників”, - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, нідерландська компанія DeltaQuad поставить в Україну передові дрони Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR). З виділених коштів понад 50% піде голландській промисловості. Купівля в DeltaQuad є частиною цих коштів.

“Ми пишаємося тим, що разом із нашими партнерами ми можемо ще більше сприяти потребам України завдяки цьому замовленню. Наші дрони створені та перевірені, щоб і надалі добре працювати в складних і мінливих умовах. Це також важливий крок у розвитку безпілотників”, - сказав генеральний директор DeltaQuad Сандер Смітс

Як відомо, з метою забезпечення оперативної безпеки жодної інформації про кількість безпілотників та графіки доставки не надано.

Нагадаємо, Нідерланди планують збільшити обсяги постачання артилерійських снарядів великого калібру для України, тому виділили на це додаткові 271 мільйон євро.

Як писав "Ми-Україна" раніше, МВФ схвалив п'ятий перегляд програми EFF, що дозволить Україні незабаром отримати транш у розмірі близько 1,1 мільярдів доларів.

Головне