Нідерланди оголосили новий пакет допомоги для України на понад €209 млн

Нідерланди оголосили новий пакет допомоги для України на понад €209 млн

Нідерланди виділять для України 209,5 мільйона євро на відновлення критично важливої інфраструктури.

Про це повідомив очільник МЗС Нідерландів Каспар Велдкамп у соцмережі X.

“Коли ми збираємося в Нью-Йорку, українці готуються до однієї з найважчих зим. Щоб Україна вистояла, їй потрібна енергія. На сьогоднішній зустрічі з міністрами закордонних справ G7 та партнерами, включно з Україною, я наголосив, що ми маємо об’єднати зусилля, щоб це забезпечити”, - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про закінчення війни: Ми ближче до миру, ніж багато хто думає

Крім того, 45 млн євро країна виділить на підтримку української енергетики та фінансування постачання обладнання.

“Нідерланди оголосили про новий пакет підтримки на суму 209,5 млн євро, спрямований на відновлення критичної інфраструктури, в тому числі через ЄБРР, та надання гуманітарної допомоги. Ми вносимо 45 млн євро до Фонду підтримки енергетики України та фінансуватимемо постачання необхідного обладнання”, - додав Велдкамп.

Нагадаємо, Жозеп Боррель наголосив, що росія намагається знищити енергетичну інфраструктуру України напередодні зими, тому західні країни мають активізувати підтримку Києва засобами протиповітряної оборони.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що уряд виділить 100 мільйонів крон (близько 9,5 мільйонів доларів) на продовження місії з евакуації тяжкопоранених українців для їхнього лікування в Європі.

Головне