Нідерланди можуть взяти участь у навчанні українських військових на території України

Нідерланди можуть взяти участь у навчанні українських військових на території України

Уряд Нідерландів розглядає можливість участі у коаліції з навчання українських військових на території України, яку запропонував створити президент Франції Еммануель Макрон.

Про це повідомляє De Volkskrant.

Видання зазначає, що нідерландський уряд “загалом не виключає” участі країни у французькій ініціативі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Орбан шукає союзників в Європарламенті та Угорщина головує в Раді ЄС: що це значить для України

Однак міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс підкреслив, що наразі рано остаточно визначатися з цим питанням. З його слів, “завжди потрібно зважувати додану вартість та ризики”.

“І в цьому має взяти участь широка коаліція країн за підтримки найважливіших союзників НАТО”, - додав нідерландський міністр.

Раніше Нідерланди та ще одна країна об'єдналися для надання Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що вдалося зібрати частини системи, які будуть зведені в єдину цілу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Новим очільником НАТО стане Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів. Його кандидатуру затвердили усі члени Альянсу. Рютте замінить на посту Єнса Столтенберга, його термін закінчується 1 жовтня. Рютте відомий як політик, який найдовше в історії залишався очільником уряду в рідній країні.

Головне