Нідерланди інвестують €400 млн у виробництво БМП для України

Нідерланди інвестують €400 млн у виробництво БМП для України

Нідерланди інвестують 400 мільйонів євро на шведський фонд для виробництва бойових машин піхоти для України.

Це оголосила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен 7 червня.

Нідерланди планують інвестувати 400 мільйонів євро у шведський фонд для виробництва бойових машин піхоти для України, причому основне виробництво буде здійснюватися в Нідерландах.

Крім фінансової допомоги Україні, уряд Нідерландів пропонує план розвитку власної оборонної промисловості. Зокрема, буде створено фонд стартапів у оборонному секторі, куди Міністерство оборони та Мінекономіки вклали 25 млн євро. Також 54 млн євро будуть інвестовані у розробку дронів для збройних сил Нідерландів.

Також Оллонгрен заявила, що Україна може вільно використовувати винищувачі F-16, надані Нідерландами, для ударів по цілях у росії. Вона запевнила Київ, що 24 винищувачі F-16, які Нідерланди планують передати Україні, можуть бути використані без обмежень для атак на російські цілі.

Нещодавно Україна отримала від Нідерландів зенітні установки Cheetah, що є аналогом німецьких Gepard. Cheetah має такий же зовнішній вигляд, як Gepard, за винятком радіолокаційних станцій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія продовжує нести колосальних втрат в Україні. ЗСУ за добу відмінусували ще понад 1200 російських окупантів.

Головне