Нідерланди до кінця року нададуть Україні понад 50 мобільних радарів для виявлення дронів рф

Нідерланди до кінця року нададуть Україні понад 50 мобільних радарів для виявлення дронів рф

Нідерланди закуплять для України 51 мобільний радар для виявлення дронів. Їх планують поставити до кінця поточного року, повідомив міністр оборони країни Рубен Брекельманс у своєму акаунті в соціальній мережі Х (колишній Twitter). 

Йдеться про мобільні радари від компанії Robin Radar Systems.

"росія безсоромно атакує безпілотниками. Надійна протиповітряна оборона має життєво важливе значення. Тому ми закуповуємо для України 51 мобільний радар. Постачальником цих радарів є голландська компанія Robin Radar Systems. Цього року вони будуть в Україні", - наголосив Брекельманс.

Водночас у Міністерстві оборони Нідерландів наголосили, що вже уклали контракт з Robin Radar Systems на виробництво мобільних радарів для України.

Варто зауважити, що мобільні радари від Robin Radar Systems контролюють навколишнє середовище на наявність дронів на високих швидкостях. Також вони можуть виявляти маленькі дрони і відрізняти їх від птахів.

Ці радари є мобільними, тому виявити та нейтралізувати їх досить складно.

"Це дає можливість безперервно виявляти безпілотники противника, а потім виводити їх з ладу", - заявили у Міноборони Нідерландів.

Як повідомляли "Ми-Україна", Німеччина оголосила про надання нового пакету військової допомоги Україні. Йдеться про систему ППО IRIS-T SLS, безпілотники, гвинтівки та снаряди.

Головне