Нічний удар по Мирнограду: кількість постраждалих зросла

Нічний удар по Мирнограду: кількість постраждалих зросла

Внаслідок нічний прильотів ворожих засобів повітряного нападу по Мирнограду кількість поранених зросла до 11 цивільних осіб. Оновлені дані оприлюднив Офіс генпрокурора. 

"Внаслідок ворожого обстрілу поранень зазнали 11 людей – 16-річний хлопець, п’ятеро жінок та стільки ж чоловіків віком від 34 до 95 років", - йдеться у повідомленні. 

Кожному травмованому було надано відповідну медичну допомогу. Постраждалих діагностовано мінно-вибухові травми, різані рани, садна, черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

Оскільки росіяни умисно цілили по житловому масиву руйнувань зазнало багато будинків. Нараі відомо про як мінімум 17 понівечених багатоповерхівок та майже три десятки авто.

У прокуратурі, так само як і у Донецькій ОВА вважають, що удару було завдано зенітними керованими ракетами С-300. Між тим речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій заявив, що засіб ураження був інший. За його словами, ворог використав плануючі авіабомби УМПБ Д-30СН. Він пояснив, що За його словами, літера Б в маркуванні, ймовірно, означає баражування, тобто це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну класичним старим ФАБам, перетвореним у КАБи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч на 1 березня знов атакувало Україну "шахедами", було випущено 39 дронів. Крім того, окупанти цієї ночі випустили чотири керовані ракети з систем С-300 у Харківській та Донецькій областях. Лише на півдні бойова робота зі знищення дронів-камікадзе противника тривала понад 4,5 години.

 

 

Головне