Нічний авіаудар у Харкові: 18 постраждалих, серед них троє дітей

Нічний авіаудар у Харкові: 18 постраждалих, серед них троє дітей

Ввечері 20 вересня російські війська здійснили потужний авіаудар по Харкову, застосувавши керовані авіабомби. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Атака, що відбулася близько 22:45, охопила три райони міста, спричинивши значні руйнування та жертви серед цивільного населення.

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та мера міста Ігоря Терехова, внаслідок обстрілу постраждало 18 осіб, серед яких троє дітей. Всі поранені перебувають у стані середньої тяжкості.

Найбільших руйнувань зазнав центр міста - Шевченківський район.

Там авіабомба влучила в проїжджу частину, пошкодивши, 6 будівель медичного комплексу, готелі, харківський національний університет імені Каразіна, контактну трамвайну мережу, кіоски та автомобілі.

У Холодногірському районі пошкоджено 19 приватних будинків. Київський район постраждав найменше, але там сталося загоряння трави на площі 1 гектар.

Загалом пошкоджено 21 автомобіль, а з житлового будинку поблизу місця удару евакуйовано 68 осіб. Волонтери активно долучилися до ліквідації наслідків атаки, зокрема, вже закрито 110 вибитих вікон.

Міська влада повідомляє, що відновлювальні роботи тривають, і незабаром очікується відновлення руху трамваїв за звичними маршрутами.

Нагадаємо, дитина та молода жінка стали жертвами російської атаки на Нікополь, здійсненої ввечері 21 вересня. Про це повідомив очільник Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Німеччині заявили про необхідність деескалації напруженості на Близькому Сході. У Міністерстві закордонних справ ФРН наголосили - нині вель близькосхідний регіон "затамував подих" та слідкує за розвитком ситуації.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.