Нічна атака: в Міненерго розповіли, чи пошкодили росіяни енергооб'єкти

Нічна атака: в Міненерго розповіли, чи пошкодили росіяни енергооб'єкти

В Україні станом на 23 червня попри нічну атаку ворога пошкоджень об'єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

"Уночі ворог завдав чергового ракетного удару по території України. Пошкоджень об'єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає", – йдеться у повідомленні.

22 червня сталася аварійна ситуація на лінії 330 кВ оператора системи електропередачі в Рівненській і Волинській областях. Зафіксовано тимчасове знеструмлення лінії. Причини уточнюються. Крім того, через технологічні порушення вимикалася лінія електропередачі в Чернівецькій області, внаслідок чого тимчасово знеструмлювалися майже 5 000 споживачів. У Київській області також через технологічні порушення вимикалася лінія електропередачі, без світла залишаються 1300 абонентів.

Нагадаємо, екстрені відключення світла у Києві та Київській області у середу вранці, 21 червня, сталися через пошкодження мереж російськими обстрілами. 

У компанії наголосили, що це першочергова причина відключення. Однак наразі фахівці більш детально аналізують те, що сталося, і намагаються встановити технічну причину збою, через який відбулося відключення системи.

“З’ясовується причина технічного збою в роботі обладнання, яке призвело до необхідності застосування екстрених відключень у Києві та області. Але першочергова – це пошкодження мереж внаслідок піврічних масованих обстрілів росіян”, – зазначили в Укренерго.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Львівщині через непогоду ввели помаранчевий рівень небезпеки.

Головне