Нічна масована атака: Євлаш розповів, куди цілив ворог

Нічна масована атака: Євлаш розповів, куди цілив ворог

Під час масованого ракетно-авіаційного удару 26 травня російська армія діяла за вже класичною схемою. Ворог скеровував засоби ураження по об'єктах критичної, енергетичної та військової інфраструктури, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

"Комбіновані атаки відбуваються за класичною схемою: росіяни спочатку запускають "шахеди", а пізніше більш серйозну зброю – відбулися пуски з території Саратовської області їхніх ракет стратегічних бомбардувальників Х-101/Х-555 і паралельно вдарили "Кинджалами" з території Тамбовської області", - зазначив він.

Сили ППО майже на 100% впорались з атакою, ліквідувавши всі ворожі дроин-камікадзе та ракети, окрім двох "Кинджалів". Євлаш зауважив, що ці аеробалістичні ракети важкі для збиття, ефективно знищувати їх може "лише один комплекс, який уже неодноразово показував себе у дії". 

Нагадаємо, у ніч з 25 на 26 травня армія рф масовано атакувала Україну, використавши майже півтора десятки ракет, включно з "Кинджалами" та більш як 30 ударних дронів. По засобах повітряного нападу українські оборонці відпрацьовували у небі над дев'ятьма областями. Внаслідок цієї атаки уламки збитого ударного безпілотники поцілили у чотириповерхові будинки у Жмеринці

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили Польщі минулої ночі піднімали у небо свою авіацію під час масованої атаки рф на Україну. Також у польських ЗС наголосили, що була задіяна польська та союзницька авіація, яка розпочала "необхідні процедури".

Головне