Нічна атака "шахедів" по Харкову: що відбувається зараз на місці влучання (ВІДЕО)

Нічна атака

Росіяни атакували Харків "шахедами", зафіксовано щонайменше чотири влучання по спорткомплексу та навчальному закладу міста. Відомо про одного постраждалого. Більше про ситуацію з місця подій та масштаби руйнувань розповідає наша кореспондентка Ірина Антонюк.

В закладі освіти, в який поцілив як мінімум один ворожий ударний дрон, сталась потужна пожежа. Армія рф зруйнувала два поверхи будівлі. Як розказали в самому професійно-технічному училищі, на останньому поверсі знаходилися навчальні класи, а під ними - приміщення для практики. Там готували спеціалістів, які б в подальшому мали працювати у банках, у сфері краси та на швейних виробництвах.

В останній період часу заняття проходили в онлайн-режимі. В приміщеннях, які зачепило вибухом нікого не було. Проте сам район, по якому "прилетіло" є дуже густонаселеним. Мешканці прилеглих будинків сильно перелякалися.

"Горіло, смерділо, летіло, скло сипалось, це дуже страшно Дочка злякалась", - говорить Олександра Дворкіна, мешканка сусіднього будинку.

"Треба зняти аварійність конструкцій для того, щоб вони не нависали над пішохідним переходом. Працюють рятувальники на верхніх поверхах, залучена важка техніка", - зазначає речник ГУ ДСНС у Харківській області Євгеній Василенко.

За планом, надзвичайники працюватимуть на об'єкті весь день, за потреби - продовжуватимуть і завтра. Комунальники також, не покладаючи рук, ліквідовують наслідки атаки.

Ще один дрон влучив у дорогу, у мешканців району зникла вода. Відповідні служи докладають зусиль для поновлення водопостачання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська у вівторок, 1 серпня, вчергове атакували громаду на Херсонщині, в результаті загинув молодий лікар.

Головне