Нічна атака рф може стати передвісником наступних ударів, - Гуменюк

Нічна атака рф може стати передвісником наступних ударів, - Гуменюк

В ніч на 30 березня росія знову атакувала Україну безпілотрниками. Втім, це була не дуже потужна у порівнянні з іншими атака, що може стати передвісником наступних ударів, коли ворог збере інформацію.

Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

У Одеській області продовжується терористична активність, особливо страждають південні та південно-східні райони. У ході недавніх інцидентів, два безпілотники, які вторглися з акваторії Чорного моря, були успішно знищені. Чотири інші безпілотники збили у Дніпропетровській області, а ще один був помічений у Херсонській області.

За її словами, разом із силами протиповітряної оборони в їхній зоні відповідальності тривалий час доводилося відбивати атаки безпілотників, спрямованих, очевидно, на енергетичну інфраструктуру.

В Одеській області вдалося уникнути атак, але в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника потрапили на територію елеватора, викликавши пожежу. Її оперативно загасили, і ніхто не постраждав, критичних руйнувань не сталося.

За словами Гуменюк, спроба ворога проникнути знову з використанням безпілотників, навіть у такій малій кількості, може бути попередженням майбутніх атак. Вона зауважила, що після знищення А-50 ворог має труднощі у зборі інформації, тому вони активізують використання безпілотників. Небезпека з Чорного моря існує до тих пір, поки у ворога є ракетоносії, зброєю яких можуть бути ракети типу "Калібр". Загалом у бухтах приховуються близько п'ятдесяти таких носіїв.

Також за даними Гуменюк, перед попередньою масованою ракетною атакою ворог вивів на бойове чергування підводний ракетоносій, який перебував у Чорному морі протягом всієї атаки, але наступного ранку повернувся до бази. Інші приклади подібних маневрів свідчать, що ворог може використовувати ці тактики для відволікання від систем протиповітряної оборони.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, дітей на Бєлгородщині переведуть на дистанційне навчання "через обстріли".

Головне