Нічна атака по Одесі: Гуменюк назвала пріоритетні цілі росіян

Нічна атака по Одесі: Гуменюк назвала пріоритетні цілі росіян

Російські окупанти завдали удару по Одесі в ніч на 6 листопада. Під час атаки ворог ставив за пріоритет припортову інфраструктуру.

Про це повідомила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Припортова інфраструктура дуже близька до історичного центру міста, внесеного до спадщини ЮНЕСКО. Саме тому ракета влучила не у порт, а неподалік в один з кварталів міста. Пошкоджено музей, житлові будинки, є постраждалі серед мирного населення", - зауважила вона.

Нагадаємо, у ніч на 6 листопада російські окупанти пошкодили Одеський національний художній музей, вгативши ракетою поруч.

У результаті атаки були пошкоджені стіни будівлі, розбиті деякі вікна і шибки. Наразі тривають роботи з огляду та реєстрації завданих пошкоджень об'єкта, який входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Варто відзначити, що саме 6 листопада Одеському музею виповнюється 124 роки.

Про цю атаку також повідомила заступниця директора Одеського національного художнього музею Олександра Ковальчук. За її словами, музей отримував різні "привітання" у минулому, але на щось подібне не готувався.

Крім того, внаслідок нічної атаки рф по Одесі постраждали вісім місцевих жителі. Троє з незначними пораненнями отримали необхідну допомогу на місці, п’ятьох - госпіталізували.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог випустив по Херсонщині понад 80 КАБів за добу.

Головне