Ні пейджерів, ні рацій: іранський КВІР заборонив засоби зв'язку після атаки на "Хезболлу"

Ні пейджерів, ні рацій: іранський КВІР заборонив засоби зв'язку після атаки на

Елітний Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану видав наказ про припинення використання всіх видів засобів зв'язку своїми членами. Відповідне рішення було прийнято після того, як минулого тижня в Лівані вибухнули тисячі пейджерів та рацій, що використовувалися бойовиками "Хезболли", пише Reuters. 

За словами одного з джерел видання, КВІР проводить масштабну операцію з перевірки всіх пристроїв, не обмежуючись лише комунікаційним обладнанням. Більшість цих пристроїв були або саморобними, або імпортованими з Китаю та росії.

Іран висловив серйозне занепокоєння щодо можливого проникнення ізраїльських агентів, включаючи іранців, які можуть отримувати платню від Ізраїлю. У зв'язку з цим розпочато ретельне розслідування, спрямоване на членів КВІР середньої та вищої ланки.

"Це включає перевірку їхніх банківських рахунків як в Ірані, так і за кордоном, а також історії їхніх подорожей та поїздок їхніх сімей", - зазначив співробітник служби безпеки.

Атака на комунікаційні системи "Хезболли" відбулася у два етапи:

Внаслідок цих атак загинуло 39 осіб, понад 3000 отримали поранення. Ліван та "Хезболла" звинувачують у цих атаках Ізраїль. Водночас президент Ізраїлю Іцхак Герцог рішуче заперечив причетність своєї країни до нещодавніх інцидентів з комунікаційним обладнанням. Він підкреслив, що Ізраїль не прагне конфлікту з Ліваном, проте висловив занепокоєння щодо впливу "Хезболли" на країну, яка створила у ній хаос.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про початок широкомасштабної операції проти об'єктів угруповання "Хезболла" на території Лівану

 

 

Головне