Незабаром запрацює електронна система регулювання обігу медичного канабісу в Україні, – МОЗ

Незабаром запрацює електронна система регулювання обігу медичного канабісу в Україні, – МОЗ

Електронна система для контролю обігу медичного канабісу незабаром розпочне роботу в Україні. Ця система дозволить відстежувати понад 30 різних видів операцій, пов'язаних з медичним канабісом. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомила заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич.

Моніторинг охоплюватиме весь цикл - від вирощування насіння до кінцевого продажу в аптеках. Запуск системи заплановано на 1 жовтня цього року.

Впровадження такої системи є важливим кроком у регулюванні використання медичного канабісу в Україні. Вона забезпечить прозорість та контроль над усіма етапами виробництва та розповсюдження цього препарату.

Система дозволить відстежувати кожен етап: від вирощування рослин до виготовлення ліків та їх продажу кінцевим споживачам. Це допоможе запобігти можливим зловживанням та забезпечити, що медичний канабіс використовується виключно за призначенням.

"Усі види операцій, а це понад 30 видів, будуть фіксуватись у цій системі. Фактично ми будемо бачити обіг медичного канабісу починаючи від насінини, і завершуючи його відпуском в аптечному закладі. З 1 жовтня планується запуск в нашій країні ", – розповіла заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні починає "працювати" закон щодо легалізації медичного канабісу, який регулює обіг рослин роду коноплі Cannabis.

Головне