Нетаньягу пояснив, чому Ізраїль відмовляється від військової допомоги Україні

Нетаньягу пояснив, чому Ізраїль відмовляється від військової допомоги Україні

Ізраїль відмовляється від передачі своєї зброї Україні, через те що вона може потрапити до рук Ірану.

Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає The Jerusalem Post.

За його словами, в питаннях військової допомоги Україні Ізраїль від початку перебуває в особливій ситуації. Ситуація в його країні відрізняється від становища Польщі, Німеччини, Франції та інших країн-партнерів України. 

"У нас тісний військовий "кордон" з росією. Наші пілоти літають поруч з російськими пілотами в небі Сирії. І я вважаю важливим, щоб ми зберігали нашу свободу дій проти спроб Ірану створити військові позиції на нашому північному кордоні", – зазначив прем’єр.

Він вважає за правильний "збалансований підхід" Ізраїлю.

"У міжнародних справах потрібно бути дуже обережним. Є співчуття, є допомога цивільної оборони. Але я думаю, що ми повинні ретельно провести межу, щоб люди зрозуміли. Повинен сказати, що більшість глав урядів західних країн, коли я це пояснював, в основному відповідно кивають. Вони розуміють, що Ізраїль перебуває в іншій ситуації, ніж будь-хто з них", - додав Нетаньягу.

Іншою причиною того, що Ізраїль не надає Україні військову допомогу криється у побоюваннях того, що зброя може потрапити до рук іранців і буде використана проти Ізраїлю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Україні проведуть навчання на випадок теракту на ЗАЕС.

Головне