Нетаньяху назвав умову, за якої погодиться на припинення вогню

Нетаньяху назвав умову, за якої погодиться на припинення вогню

Попри неодноразові спроби Вашингтона домогтися запровадження тимчасової "гуманітарної" паузи в бойових діях Ізраїлю в Секторі Гази ізраїльська сторона погодиться припинення вогню лише у випадку звільнення заручників, яких утримує ХАМАС. Про це в інтерв'ю ABC News заявив прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

"Не буде жодного припинення вогню або загального припинення вогню в Газі без звільнення наших заручників. Щодо тактичних пауз, вони там в нас уже були, щоб дати можливість зайти товарам, гуманітарним вантажам чи окремим заручникам піти. Але я не думаю, що буде повне припинення вогню", - розповів він.

Прем'єр пояснив, що на його переконання, такий крок з боку Ізраїлю завадить військовим зусиллям Армії оборони. Нетаньяху наголосив на тому, що єдиний важіль, який дійсно працює на бойовиків ХАМАС - це "військовий тиск, який ми чинимо".

Він заявив, що паузу у бойових діях його країна оголосить лише терористичне угруповання зголоситься відпустити викрадених під час нападу 7 жовтня людей. Їх, за останніми даними, нараховується 241 людина. 

За місяць конфлікту у Секторі Гази, як свідчать дані місцевого Міністерства охорони здоров'я, загинуло більш як 10 000 людей. Зі вказаного числа 4104 особи - це діти.  дитини.
 
Нагадаємо, напередодні Нетаньяху та президент США Джо Байден обговорювали питання "можливості тактичних пауз" у Секторі Гази. Ізраїльський прем'єр. До цього держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати не підтримують припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАС, але виступають за гуманітарні паузи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні ЦАХАЛ заявив про захоплення опорного пункту ХАМАС в Газі та ліквідацію керівника спецоперацій угруповання

Головне