Нетаньягу вперше скликав розширений надзвичайний кабінет міністрів країни

Нетаньягу вперше скликав розширений надзвичайний кабінет міністрів країни

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у неділю, 15 жовтня, вперше скликав розширений надзвичайний кабінет міністрів країни. Засідання відбулося у військовому штабі в Тель-Авіві та розпочалося з того, що міністри вшанували хвилиною мовчання пам'ять 1300 ізраїльтян, загиблих під час нападу ХАМАС. Про це повідомляє The Times Of Israel.

Під час засідання Нетаньягу сказав, що всі міністри "працюють цілодобово, єдиним фронтом", і додав що демонстрація єдності "посилає чіткий сигнал нації, противнику і всьому світу".

"ХАМАС думав, що він нас зламає. Це ми зламаємо ХАМАС", — наголосив прем'єр Ізраїлю і додав, що він бачив солдатів Армії оборони Ізраїлю, які зараз знаходяться на передовій.

"Вони знають, що за ними вся нація, вони розуміють масштаби завдання. Вони готові діяти в будь-який момент, щоб винищити кривавих монстрів, які повстали проти нас", — сказав Нетаньягу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ізраїльський міністр енергетики Ісраель Кац заявив, що Ізраїль відновлює постачання води до півдня Сектору Гази. За його словами, таке рішення було погоджено з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху та президентом США Джо Байденом.

Напередодні про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван з посиланням на інформацію, отриману від Ізраїлю. При цьому наразі йдеться про подачу води тільки на південь Гази. Це питання перебувало у центрі дискусій останні кілька днів.

 

 

 

Головне