Нетаньягу: Іран заплатить високу ціну за напад на Ізраїль

Нетаньягу: Іран заплатить високу ціну за напад на Ізраїль

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу пообіцяв, що його країна відреагує на масштабну ракетну атаку з боку Ірану, яка відбулася 1 жовтня.

Про це повідомляє Reuters.

"Іран знову атакував Ізраїль сотнями ракет. Ця атака провалилася. Вона була зірвана завдяки системі ППО Ізраїлю, яка є найпередовішою у світі. Іран зробив велику помилку сьогодні ввечері - і він заплатить за це. Режим в Ірані не розуміє нашої рішучості захищати себе та нашої рішучості помститися нашим ворогам", – заявив Нетаньягу.

Тим часом у Тегерані застерегли, що будь-яка відповідь Ізраїлю на іранські дії спричинить "значні руйнування".

"В ім'я Всемогутнього Бога; у відповідь на вбивство Ісмаїла Ганії, Сайєда Хасана Насралли та Аббаса Нільфорушана ми завдали удару в серце сіоністського окупаційного утворення. Якщо Ізраїль відповість, ми вдаримо по них у тисячу разів сильніше", - цитує заяву Al Jazeera.

Корпус вартових ісламської революції повідомив, що під час удару вперше застосував гіперзвукові ракети Fattah. За їхніми даними, 90% цих ракет влучили у визначені цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Ізраїлю та Хезболли: чому ЦАХАЛ заходить у Ліван і до чого це призведе

Що відомо про ракетний удар Ірану по Ізраїлю

 

Іран ввечері 1 жовтня запустив ракети по Ізраїлю. Годинами раніше США попереджали про неминучу атаку Ірану на Ізраїль, країна допомагала збивати іранські ракети.

Ізраїль закрив повітряний простір по всій країні через атаку Ірану. 

За даними ЗМІ, президент США Джо Байден віддав наказ американським військовим перехоплювати та знищувати ракети.

Крім того, міністр оборони США Ллойд Остін засудив ракетну атаку Ірану на Ізраїль, назвавши її "обурливим актом агресії".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, за добу на фронті сталося 155 боєзіткнень, найбільше ворожих штурмів було на Покровському, Курахівському і Куп'янському напрямках.

Головне