Nestle потрапила до списку міжнародних спонсорів війни

Nestle потрапила до списку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle, яка не припиняє працювати у рф, до переліку спонсорів війни.

Про це інформує Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Швейцарська корпорація Nestle є одним із найбільших виробників продуктів харчування у світі, вона веде бізнес у 187 країнах світу. Попри російську агресію Nestle продовжує працювати у рф, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу", – зазначили в агентстві.

У НАЗК нагадали про те, що Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. По всьому світу в лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів – від легендарних і всесвітньо відомих до популярних локальних торгових марок. Основні торгові марки: KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші. Станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала в росії сім фабрик.

"Попри те що прибуток від російського ринку становить лише трохи більше 2% від діяльності всього Nestle, компанія і досі не наважилася вийти з ринку держави-терориста. У Nestle пояснюють це необхідністю забезпечення населення росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників", – зауважили в НАЗК. 

У 2021 році Nestle сплатила податками до бюджету рф майже 25 млн доларів. Водночас компанія не оприлюднила свою фінансову звітність за 2022 рік.

У квітні 2023 року керівництво ТОВ "Нестле росія" звернулося до мінфіну рф з проханням вжити необхідних заходів для обмеження відкритого доступу до результатів діяльності та фінансової звітності дочірніх компаній товариства, які містяться в державному інформаційному ресурсі фінансової звітності.

Однак відомо, що у 2022 році Nestle імпортувала до росії напівфабрикатів s сировини на 374 мільйона доларів , а за 9 місяців 2023 року на 271 мільйонів доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВМС ЗСУ повідомили, що український зерновий коридор, попри російські загрози і погрози працює та розширюється. Станом на сьогодні ним експортовано вже майже 1500 тонн продукції.

 

 

Головне