Нестача вибухових речовин: ЄС зіткнувся із проблемою зростання випуску снарядів для України

Нестача вибухових речовин: ЄС зіткнувся із проблемою зростання випуску снарядів для України

Поставки снарядів з ЄС для України затримуються через дефіцит вибухівки та обмеженість виробничих потужностей в Європі. Про це повідомляє видання The Economist.

ЄС не зміг поставити один мільйон снарядів Україні, зокрема, через нестачу тротилу.

Деякі постачальники боєприпасів змушені імпортувати тротил. Однак, є побоювання, що імпортована вибухівка поганої якості і може пошкодити обладнання.

Розпочинаючи роботу заводу з виробництва палива Eurenco у Бержераку, президент Франції Еммануель Макрон захищав ефективність французької "військової економіки".

Схема, про яку йдеться, називається законом про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP), і три чверті фінансування, або близько 372 мільйонів євро, будуть направлені на виробників товарів, які переживають бум.

Завод, за його словами, відкриється до 2025 року. Однак, оскільки літній наступ росії вже у розпалі, цього недостатньо, щоб допомогти Україні, пише The Economist.

Нагадаємо, безпілотник української розвідки атакував російську загоризонтну радіолокаційну станцію "Воронеж-М", яка розташовувалася в місті Орськ Оренбурзької області — за 1800 кілометрів від кордону з Україною. Про це повідомили проєкт Радіо Свобода Схеми.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України зібрала доказову базу щодо заступника міністра оборони рф Олексія Криворучка, який відповідає за постачання російських військ у війні проти України.

Головне