Нестача снарядів призвела до згортання деяких військових операцій, – Тарнавський

Нестача снарядів призвела до згортання деяких військових операцій, – Тарнавський

Нестача снарядів та брак допомоги з боку партнерів призвели до згортання деяких військових операцій українськими військами на полі бою.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський, повідомила інформаційна агенція Reuters. За його словами, наразі існує проблема з боєприпасами, особливо це стосується пострадянських 122 та 152 мм. Зараз ті, обсяги, які українська армія має, є недостатніми, враховуючи потреби військових.

"Тому ми її (допомогу партнерів - ред.) перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ставили перед собою, і зменшуємо їх", - зазначив Тарнавський.

Він також наголосив, що нестача артилерійських боєприпасів є відчутною по всій лінії фронту, а скорочення військової допомоги з боку інших країн впливає на стан справ на полі бою. Командувач додав, що росіяни своєю чергою також мають проблеми зі снарядами.

Тарнавський поінформував, що українські солдати на одних ділянках перейшли до оборони, а на деяких намагаються йти в наступ. Зараз війська також потрібні резерви для ротації та відпочинку. Таким чином усі бригади працюють над тим, аби дати особовому складу перепочити.

"На деяких ділянках ми перейшли до оборони, а на деяких продовжуємо наступальні дії - маневром, вогнем і просуванням вперед. Готуємо резерви для наших подальших широкомасштабних дій", - розповів командувач.

Він додав, що на сьогодні й справді є певні труднощі з особовим складом, який перебуває на передовій. За його словами, зараз "вони не такі свіжі, не такі відпочилі".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна готується до здійснення нової масштабної контрнаступальної операції з визволення окупованих росіянами територій, розповів німецький експерт з безпеки Ніко Ланге.

Головне