Несподівано: голова Тернопільської облради Головко ліг у лікарню напередодні суду

Несподівано: голова Тернопільської облради Головко ліг у лікарню напередодні суду

Затриманий на хабарі очільник Тернопільської облради Михайло Головко зліг в лікарню, при чому як раз напередодні суду про його відсторонення. Про це повідомляють джерела видання "Слово і діло".

Адвокати повідомили судові органи про госпіталізацією свого підзахисного до одного з місцевих комунальних закладів охорони здоров'я та подали клопотання на його відтермінування.

Зважаючи на це судове засідання, заплановане на п'ятницю, 7 липня, довелось перенести. Як очікується, воно відбудеться 13 числа.

Як відомо, 26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської обласної ради Головка та двох заступників голови Тернопільської ОВА - Ігоря Дем'янчука й Ігоря Гайдука - на одержанні неправомірної вигоди. Фактично слідчим його вдалося зловити на гарячому - одразу після отримання посадовцем третього траншу хабаря у розмірі понад 600 000 грн.

Тоді ж йому було вручено підозру за статтею про отримання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 червня Головко вийшов із СІЗО під заставу у 805 000 гривень, а 4 липня - вийшов на роботу. Чоловік заявив, що всі обвинувачення проти нього є безпідставними. Також він сказав, що підозра в хабарі - "повний маразм, абсурд і провокація", оскільки обласна рада "вже майже два роки не має жодного стосунку до бюджету".

Того ж дня САП оскаржила запобіжні заходи голові Тернопільської облради, якого раніше затримали на хабарі. Прокурор наполягає на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн. Також сторона обвинувачення готує клопотання про відсторонення Головка від займаної посади.

Головне