Несплата штрафу за ухилення від військового обліку: ризики

Несплата штрафу за ухилення від військового обліку: ризики

За несплату штрафу, на який особа була засуджена за ухилення від військового обліку, можуть арештувати рахунки та майно. 

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Відповідно до повідомлення, арешт рахунків можливий за вимогою, що особа ухиляється від сплати штрафу за ухилення від військового обліку, а також подальшим списанням цих коштів та арештом майна з метою його подальшої реалізації.

“Якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації”, - йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базова загальновійськова підготовка для студентів: обов'язки, строки, умови проходження

Виконавче провадження можна перевірити через Автоматизовану систему виконавчого провадження (АСВП). Система дозволяє шукати інформацію за різними параметрами, включаючи прізвище, ім'я, номер виконавчого провадження та інші.

Як писали “Ми-Україна” раніше, після запуску додатку “Резерв+” частина українців побоюється використовувати його для оновлення даних і робить це офлайн через поширення фейків.

Головне