Непал закликав росію припинити вербувати його громадян на війну проти України

Непал закликав росію припинити вербувати його громадян на війну проти України

Непал закликав росію припинити вербувати його громадян на війну проти України. Про це пише Reuters.

Непал вимагає від окупантів повернути тіла загиблих і виплатити компенсацію їхнім сім'ям. Також намагаються повернути 150-200 непальців, призванихна війну проти України з російської армії.

"Уряд Непалу звернувся до російського уряду з проханням негайно повернути тіла непальських солдатів та виплатити компенсацію їхнім сім'ям", - повідомило міністерство закордонних справ крахни увечері в понеділок.

Тривають дипломатичні зусилля для звільнення одного громадянина Непалу, який служив в армії рф та потрапив в український полон. 

Нагадаємо, Україна досягла домовленостей з рф щодо відвідання сотень військовополонених до кінця поточного року. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, є домовленість про те, що до кінця цього року вдасться відвідати близько 400 українських військовополонених. Як наголосив Лубінець, Україна зможе мати "хоч якийсь доступ" до своїх громадян.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ затримали "законсервованого" агента ФСБ на Сумщині. Про це повідомили у пресслужбі. 

Його завербували ще до початку повномасштабного вторгнення. До травня 2022 року він обіймав посаду заступника однієї з об’єднаних територіальних громад.

Головне