Неочікуваність розмови Зеленського з Сі Цзіньпіном свідчить про її предметність, - експерт

Неочікуваність розмови Зеленського з Сі Цзіньпіном свідчить про її предметність, - експерт

Розмова президента України Володимира Зеленського з лідером Китаю Сі Цзіньпіном була предметною. Про це свідчить те, що вона відбулася неанонсовано. Таку думку висловив політолог-американіст Владислав Фарапонов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Я думаю, що розмова може бути достатньо предметною. Тому що знаєте, той факт, що ми про це дізналися так достатньо неочікувано, без жодних анонсів, то це, на мою думку свідчить якраз про те, що розмова була предметною. Тому що дуже багато, зокрема і Сполучені Штати говорили про важливість саме цієї розмови. І наголошую, що США і Україна хотіли, аби Китай чув українську позицію, особливо у контексті візиту Сі до Москви. Звісно, було б бажано, якби ця розмова була б до візиту китайського лідера у російську федерацію, але я думаю, що дійсно добре, що діалог вдалося встановити", - зазначив Фарапонов.

При цьому він нагадав, що на останній великій прес-конференції Володимир Зеленський чітко говорив, що він бажає поговорити з Сі Цзіньпіном і готовий зробити це у будь-який час. 

"Навіть попри те, що Китай демонструє певні схильності до співпраці з рф все одно Україна хотіла поговорити саме з китаєю. Ця розмова важлива і для інших держав, які вагаються, чи допомагати Україні", - заявив Владислав Фарапонов.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський обговорив з лідером Китаю Сі Цзіньпіном відносини двох країн. Також говорили про встановлення миру в Україні. Крім того Зеленський та Сі Цзіньпін під час розмови представили один одному свої мирні плани.

Головне