Неочікуваний поворот: Хантер Байден визнав вину у справі про несплату податків

Неочікуваний поворот: Хантер Байден визнав вину у справі про несплату податків

Син чинного президента США Хантер Байден несподівано визнав себе винним за всіма дев'ятьма пунктами обвинувачення у справі щодо ухилення від сплати 1,4 мільйона доларів податків з 2016 по 2019 рік. 

Як пише BBC, таке його рішення застало зненацька федеральних прокурорів, які готувалися до початку судового розгляду. 

Раніше 54-річний Хантер Байден заперечував усі звинувачення. Його адвокат, Еббі Лоуелл, пояснив, що клієнт вирішив відмовитися від судового розгляду "заради особистих інтересів", щоб уберегти друзів та родину від необхідності давати свідчення про період, коли він боровся з наркозалежністю.

Початково обвинувачений хотів підписати угоду про визнання провини, в якій він визнав би себе винним, але при цьому заявив про свою невинність, але після протесту прокуратури передумав. 

Суддя Марк Скарсі повідомив, що у випадку визнання вини сину Байдена загрожує максимальне покарання у вигляді 17 років ув'язнення та штрафу обсягом від 500 000 до 1 мільйона доларів. Вирок має бути оголошений 16 грудня, через місяць після виборів до Білого дому.

Як відомо, це вже друга кримінальна справа проти Хантера Байдена цього року. У червні його визнали винним за трьома пунктами обвинувачення, пов'язаними з незаконним придбанням зброї у 2018 році.

Як писав "Ми-Україна" раніше, засновник Telegram Павло Дуров вперше прокоментував свій арешт у Франції, назвавши звинувачення на свою адресу "помилковими"

Головне