Немає потужної конкретики: Зеленський про додаткові системи Patriot від партнерів

Немає потужної конкретики: Зеленський про додаткові системи Patriot від партнерів

Щодо постачання ракет до систем ППО Patriot для України є позитивні перспективи, хоча поки що немає конкретної інформації щодо додаткових систем.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Питання про додаткові пакети та кількість ракет до Patriot - тут ми дійсно очікуємо позитив. Я думаю, ми отримуватимемо ці поставки. І дякувати богу, що після скликання нашої Ради (Ради Україна-НАТО, – ред.) ми отримали відповіді, що в процесі не буде пауз. Що стосується додаткових систем Patriot: ми працюємо, тут поки що немає такої потужної конкретики, якої ми очікуємо від партнерів. Є перші кроки", - сказав Зеленський.

Він також додав, що це питання обговорювалося з генсеком НАТО. Україна, за словами президента, знає, з яких країн може очікувати допомоги, і веде відповідний діалог.

"Ми активно працюємо над отриманням додаткових систем Patriot. Я впевнений, що як тільки вони потраплять до України, на що всі чекають, ми відчуємо це разом", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс буде робити все, щоб Україна стала членом НАТО.

Наразі обговорюється, як ще посилити військову підтримку України та забезпечити постачання таких сил та засобів, які в майбутньому забезпечать українським збройним силам їхнє місце в Альянсі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Столтенберг заявив, що в останні місяці союзники по Альянсу не надали підтримки, яку обіцяли для України та закликав прискорити постачання зброї.

Головне