Нелегальний мігрант з Білорусі вбив польського прикордонника саморобним ножем, - МЗС Польщі

Нелегальний мігрант з Білорусі вбив польського прикордонника саморобним ножем, - МЗС Польщі

Польща наполягає на тому, щоб Білорусь видала підозрюваного у вбивстві польського прикордонника, який загинув внаслідок нападу на кордоні між двома країнами. Польське МЗС вимагає від Мінська передати особу, причетну до цього трагічного інциденту, для притягнення до відповідальності за скоєний злочин.

Трагічний інцидент на польсько-білоруському кордоні стався 28 травня, коли група з 50 нелегальних мігрантів намагалася перетнути кордон з Білорусі до Польщі. Нелегали спочатку почали кидати у прикордонників гілки та каміння, а потім один з них завдав удару саморобним ножем польському військовослужбовцю.

Поранений військовослужбовець був терміново доставлений до медичного закладу, де протягом тижня медики боролися за його життя. Попри всі зусилля, врятувати його не вдалося - 6 червня чоловік помер від отриманих травм.

Польська сторона вимагає від Білорусі видати нелегального мігранта, який скоїв цей злочин.

Нагадаємо, після цього випадку польський прем'єр Дональд Туск оголосив про відновлення на кордоні з Білоруссю буферної зони, що буде завширшки приблизно 200 метрів. На додачу до цього, влада анонсувала направлення до прикордоння нових військових підрозділів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями стало відомо про те, що на кордоні Польщі з Білоруссю нелегальні мігранти побили польського прикордонника. Нападники вдарили чоловіка гілкою дерева по голові. Військового госпіталізували до медичного закладу.

Головне