Негода вже дійшла до Черкащини та прямує далі: де ще очікувати снігопади

Негода вже дійшла до Черкащини та прямує далі: де ще очікувати снігопади

Негода, яка від ранку вирує в південних регіонах України, вже дійшла до центральних областей. Раніше про погіршення погодних умов повідомляли з Кіровоградської області. Тепер же сніг та ожеледиця спостерігаються і на Черкащині.

У Черкаській області вже суттєво зросла кількість ДТП. Внаслідок однієї з аварій постраждала 7-річна дитина - у неї діагностували черепно-мозкову травму.

У регіоні в посиленому режимі працюють комунальні служби, водіїв просять утриматися від поїздок та не залишати автомобілі на узбіччях.

Водночас синоптик Наталія Діденко попередила, що несприятлива погода торкнеться більшості областей України у найближчі два дні. Лише у західних областях пройде невеликий сніг, на решті ж території України очікуються сильні снігопади. За прогнозами синоптика, сьогодні ввечері, вночі та завтра вранці у більшості областей очікується сильний сніг, штормовий вітер до 15-20, місцями 25-27 метрів за секунду, хуртовини, снігові замети.

"У перехідній зоні холоднішого та теплішого повітря - від Одеси, Херсону, Кропивницького, Полтави до Сум (скрін) - сніг мішається із мокрим снігом, льодяний дощ, ще й плюс налипання мокрого снігу, ожеледь, а все, що східніше цієї смуги, охопить дощова погода. Проте також і в цих областях із дощем буде штормовий вітер! Відповідно, на морях - шторм!" - зазначила Діденко.

Як повідомляли "Ми-Україна", вранці 26 листопада у Одеській області сильно погіршала погода. Через снігові замети, хуртовину та ожеледицю було перекрито рух трасою М-15 Одеса-Рені.

Головне