Негода та бойові дії знеструмили понад 600 населених пунктів в Україні, - “Укренерго”

Негода та бойові дії знеструмили понад 600 населених пунктів в Україні, - “Укренерго”

Негода знеструмила 86 населених пунктів у восьми областях України. Найбільше постраждали Київська, Чернігівська, Хмельницька, Херсонська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська та Полтавська області.

Про це повідомляє “Укренерго” у Telegram-каналі.

Крім того, через бойові дії повністю або частково залишилися без світла 578 населених пунктів у Донецькій, Дніпропетровській, Херсонській, Харківській та Сумській областях.

Українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев’яти масованих атак з боку російських сил, однак у ній досі спостерігається дефіцит потужності. На енергооб'єктах тривають як аварійні, так і планові ремонти.

Через зниження температури у західних областях споживання електроенергії на 6,4% нижче, ніж у п'ятницю, 13 вересня. Однак, енергетики закликають громадян ощадливо споживати електроенергію, особливо у вечірні години - з 16:00 до 22:00, коли навантаження на мережу найбільше.

Україна продовжує імпортувати електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг імпорту на понеділок складає 18 300 МВт*год. Експорт електроенергії тимчасово не здійснюється.

Як писав "Ми-Україна" раніше, протиповітряна оборона вночі, 16 вересня, збила 53 дрони "Shahed", якими російські війська атакували Україну. Основний удар був спрямований на Київську область.

Головне